geïnteresseerde?!?

dynamische liefden
dynamische liefden
kracht van denken
kracht van denken

Vibratie of golven en alle materie erin

Bruce Lee had een sterken gedachten waardoor hij sterk werd.

Botsen van verschillen is verschillend

Wat heeft bruce Lee met vibratie en materie te maken ? Hij was de master van zijn lichamelijke vibratie en heeft dit zo uitgelegd als in het filmpje.
Stel je voor je hebt 2 verschillende materialen op moleculair niveau.
De materialen hebben niks gemeen van elkaar en zijn dus 2 verschillende tenopzichte van de molecullen.
Als je een frequentie/golf/geluid uitzend zullen dezen 2 verschillende molecullen anders tenopzichten van elkaar reageren op elkaar dan 2 dezelfden. Dus je kan concluderen dat hoe verschillender de structuur van de molecule in een stof elke stof anders reageert op een frequentie/golf/geluid of trilling.

File:Wave frequency.gif

Golf met toenemende frequentie

Frequentie wikipedia

Frequentie drukt uit hoe vaak iets gebeurt of voorkomt, dikwijls binnen een bepaalde tijd. Het drukt met name uit hoeveel tijd er tussen twee opeenvolgende natuurkundig identieke toestanden zit.

 


Met betrekking tot tijd

De term drukt meestal uit hoe vaak iets in een bepaalde tijd gebeurt. In het eenvoudigste geval is de tussenpoos steeds gelijk. De frequentie is dan het omgekeerde daarvan. Als de tussenpoos varieert dan spreekt men ook nog wel eens van bijvoorbeeld een frequentie van twee keer per uur; de tussenpoos is dan gemiddeld een half uur. Als het gaat om openbaar vervoer en men komt op een willekeurig tijdstip bij de halte dan is het voor de gemiddelde wachttijd nog wel van belang hoe gelijkmatig de vertrektijden gespreid zijn.

Een term als tweejaarlijks betekent eens in de twee jaar, niet te verwarren met halfjaarlijks.

Natuurkunde

In de natuurwetenschappen wordt frequentie meestal weergegeven in hertz, het aantal gebeurtenissen per seconde. Dit is vooral belangrijk bij golfverschijnselen, waarbij de frequentie het aantal golftoppen (of -dalen) per seconde uitdrukt. Bijvoorbeeld een geluidsgolf met een frequentie van 200 hertz herhaalt zichzelf 200 keer per seconde. Ter vergelijking: een bus die 18 keer per uur langsrijdt, doet dat met een frequentie van 18 / (60 × 60 seconden) = 0,005 hertz.

Op dezelfde manier kan men de frequentie van geluidlicht of andere elektromagnetische golven bepalen. Wanneer bijvoorbeeld in één seconde 25 geluidsgolven voorbijkomen, heeft dat geluid een (voor het menselijk gehoor zeer lage) frequentie van 25 / seconde = 25 Hz. De meeste golven hebben echter veel hogere frequenties, daarom worden decimale voorvoegsels gebruikt.

Als bij digitalisering van een analoog signaal er op regelmatige tijdstippen een 'steekproef' van het analoge signaal wordt genomen, een signaalmonster, dan wordt het aantal malen per seconde dat dit plaatsvindt de bemonsteringsfrequentie genoemd.

Niet met betrekking tot tijd

In de statistiek bijvoorbeeld wordt gezegd dat de frequentie van klaveren in een dek kaarten 13 is. Omdat er in totaal 52 kaarten zijn is de relatieve frequentie 13/52 = 0,25.

Soms spreekt men ook over een ruimtelijke frequentie (golfgetal). In dat geval beziet men hoe vaak een bepaald voorwerp of verschijnsel opnieuw voorkomt bij het afleggen van een afstand. De eenheid van een ruimtelijke frequentie is reciproque meters (m−1). Een goed voorbeeld is de ruimtelijke frequentie van lantaarnpalen langs de snelweg. Die staan er bijvoorbeeld iedere 100 meter. De ruimtelijke frequentie is dan 0,01 m−1. Wanneer men met constante snelheid langs de palen rijdt, is er uiteraard een direct verband met de tijdsfrequentie: men komt ze met een bepaalde (tijds)frequentie tegen.

Lineaire transformaties

Zowel bij tijds- als ruimtefrequentie kan men stellen dat de frequentie de omgekeerde dimensie van tijd (s → s−1) of ruimte (m → m−1) heeft. Er bestaan wiskundige bewerkingen (lineaire transformaties) die functies van tijd (of ruimte) omzetten in functies van frequentie. Op deze manier kunnen verschijnselen die tegelijkertijd plaatsvinden maar met andere frequentie ontrafeld worden. Voorbeelden van zulke wiskundige bewerking zijn de Fouriertransformatie, de Laplacetransformatie, de z-transformatie en de Lorentztransformatie.

 

File:Bouw materie.PNG

materie 


Het verband tussen frequentie en materie is dat de materie zelf de frequentie maakt. Dat doet een speaker en stembanden ook waarmee je andere materialen kan bijnvloeden dmv trillingen. Die verandering bij anderen materialen kunnen worden waargenomen. Op kleine schaal van een paar verschillende moleculen zal je weinig merken als de anderen molecullen niet reageren op de frequentie. Maar op een frequentie waarop alle molecullen reageren beweegt de structuur van de moleculen als element/Materiaal. Dus iets in de molecullen moet door de trilling van anderen moleculen als iets veel groters doorgeven dan alle moleculen samen. Dus de

 

 bijnvloeding van materialen